Draws

Aanschrijving

Aanschrijving of dwangsom ontvangen?

Vraag meer informatie aan

Aanschrijving Gemeente: Wij kunnen je helpen!

De afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met het bijstaan van onze klanten bij het ontvangen van een aanschrijving of een brief met daarin een dwangsom opgelegd. We geven geen garantie dat we het probleem met de gemeente kunnen oplossen, maar we komen wel vaak tot een goede oplossing voor iedereen. Het is nooit prettig om zo een soort brief te ontvangen. Het is wel zaak om erop te reageren, dat kunnen wij voor je uit handen nemen. Heb je verder vragen? Neem contact met ons op 085 301 47 46 of vraag een offerte aan.

Wat is een aanschrijving eigenlijk?

Een aanschrijving gemeente is een brief van de gemeente. Daarin word je verzocht om bepaalde maatregelen te treffen of om bepaalde handelingen na te laten, maar dit kan bijvoorbeeld ook gaan om het aanpassen van een gebouw dat niet voldoet aan de bouwvoorschriften, maar bijvoorbeeld ook het verwijderen van afval.

Waarom ontvang je een aanschrijving gemeente?

Je kunt een aanschrijving gemeente ontvangen om diverse redenen. Misschien heb je bijvoorbeeld een vergunning aangevraagd die niet is verleend. Wellicht heb je iets gedaan dat in strijd is met de wet- en regelgeving. Het kan ook zijn dat er klachten zijn binnengekomen van buurtbewoners over jouw eigendom. Het is goed om te weten dat de gemeente verplicht is om iets te doen met klachten van buren.

Wat gebeurt er als je niet reageert op een aanschrijving gemeente?

Als je niet reageert op een aanschrijving van de gemeente, kan de gemeente besluiten om een dwangsom (boete) op te leggen. Dit is een financiƫle straf die wordt opgelegd als je niet tijdig of niet volledig aan de eisen voldoet. De hoogte van de dwangsom kan verschillen en kan oplopen tot vele duizenden euro's. Als je ook na het opleggen van de dwangsom niet voldoet aan de eisen, kan de gemeente besluiten om het dwingend voor elkaar te krijgen. Dit betekent dat de gemeente zelf maatregelen gaat treffen om aan de eisen te voldoen en de kosten hiervan bij jou in rekening brengt.

Laat je nummer achter en we bellen terug.

Voor een gratis consult