Ga naar al onze blogs

Een succesvolle vergunningsaanvraag met Tekenmeesters

Bij Tekenmeesters begrijpen we dat het verkrijgen van de juiste vergunningen voor je bouwproject van essentieel belang is. We streven ernaar om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en zetten ons in voor een succesvolle vergunningsaanvraag.

Hier zijn de stappen die Tekenmeesters neemt om ervoor te zorgen dat jouw vergunningsaanvraag succesvol is:

1. Informatie over het adres verzamelen: Ons proces begint met het verzamelen van gedetailleerde informatie over het specifieke adres van je bouwproject. We analyseren niet alleen het fysieke adres, maar bestuderen ook de lokale bouwvoorschriften en regelgeving die van toepassing zijn op dat specifieke gebied.

2. Oude bouwtekeningen opvragen of Opnieuw maken met Tekenmeesters: Als het project betrekking heeft op een bestaand gebouw, onderzoeken we eerst of er oude bouwtekeningen beschikbaar zijn bij de gemeente. Als dat niet het geval is, kunnen we nieuwe bouwtekeningen maken om de bestaande situatie vast te leggen.

3. Ontwerp en Bestektekeningen door Tekenmeesters: Met alle relevante informatie in handen, beginnen we met het ontwerpen van de gewenste wijzigingen of toevoegingen aan het gebouw. Tekenmeesters zorgen voor gedetailleerde bestektekeningen die alle benodigde informatie bevatten.

4. Technische Berekeningen en Constructieadvies met Tekenmeesters: Indien nodig voeren we technische berekeningen uit om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldoet aan de bouwvoorschriften. Tekenmeesters bieden ook constructieadvies om ervoor te zorgen dat het project veilig en duurzaam is.

5. Indienen van Vergunningsaanvraag met Tekenmeesters: Zodra de bestektekeningen en alle benodigde documenten zijn voltooid, nemen Tekenmeesters de verantwoordelijkheid om de vergunningsaanvraag namens jou in te dienen bij de relevante autoriteiten. We zorgen ervoor dat alle vereiste formulieren correct zijn ingevuld en dat de aanvraag volledig is.

6. Communicatie met Gemeente en Instanties door Tekenmeesters: Gedurende het vergunningsproces onderhouden Tekenmeesters nauw contact met de gemeente of andere betrokken instanties. We beantwoorden vragen, verstrekken aanvullende informatie indien nodig en zorgen ervoor dat de aanvraag vlot verloopt.

Bij Tekenmeesters streven we naar een gestroomlijnd en professioneel proces om ervoor te zorgen dat jouw vergunningsaanvraag succesvol wordt afgerond. Of je nu een kleine renovatie of een groot bouwproject plant, Tekenmeesters staan klaar om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt en dat je kunt genieten van een succesvolle, legale en veilige bouwervaring.

Neem gerust contact op als je vragen hebt. Wij helpen graag!

Tekenmeesters BV
Voorofscheweg 15F
2771 MA Boskoop

085 301 47 46
info@tekenmeesters.nl