Bouwen
en Renoveren

Alle verbouwingen

Bouwtekening Dakkapel

Een dakkapel biedt verschillende voordelen. Ten eerste verhoogt een dakkapel de waarde van je huis, doordat je meer leefruimte en lichtinval toevoegt.

Met betrekking tot vergunningsplicht is het belangrijk op te merken dat sommige dakkapellen een vergunning vereisen – zeker als ze aan de voorkant van het huis zitten.

Aanbouw

Een aanbouw of uitbouw biedt verschillende voordelen. Je vergroot je leefruimte en creëert flexibiliteit in het maken van extra kamers of functionele ruimtes. Wat betreft vergunningsplicht is het belangrijk om de lokale regelgeving te raadplegen – in het achtererf zijn aanbouwen vaak vergunningsvrij.

Dakopbouw

Een dakopbouw is een constructie die bovenop een bestaand dak wordt geplaatst om extra ruimte te creëren. Het is een vorm van uitbreiding waarbij een nieuwe verdieping bovenop het bestaande dak wordt gebouwd.

Dakterras

Een dakterras biedt verschillende voordelen. Je creëert een extra buitenruimte en een plek om te ontspannen of te genieten van het uitzicht. Wat betreft vergunningsplicht is het belangrijk om de lokale regelgeving te raadplegen. Voor een dakterras is eigenlijk bijna altijd een omgevingsvergunning nodig.

Kelder

Het toevoegen van een (prefab) kelder aan de woning biedt veel voordelen. Je creëert extra ruimte voor bijvoorbeeld opslag, een hobbyruimte of een extra slaapkamer. Zorg daarbij wel dat je voldoet aan de regels voor daglicht en ventilatie. Voor een kelder is vrijwel altijd een vergunning vereist.

Grote Renovaties

Bouwtekeningen hebben veel waarde bij het voorbereiden van een grotere renovatie. Het helpt om een duidelijk en gedetailleerd plan te hebben, waardoor je een beter beeld krijgt van het eindresultaat en mogelijke obstakels kunt identificeren. Dit helpt bij het plannen van de benodigde materialen en arbeid, waardoor de kosten beter beheersbaar worden.

Nieuwbouwkavel

Om een nieuwbouwwoning uit te werken op tekening zijn verschillende stappen en documenten vereist. Allereerst is een gedetailleerd architectonisch ontwerp nodig, waarbij een architect plattegronden, gevels, doorsneden en andere tekeningen maakt.

Nokverhoging

Een enkele of dubbele nokverhoging en een dakopbouw bieden diverse voordelen. Je vergroot de bruikbare ruimte in huis en zorgt voor extra lichtinval en ventilatiemogelijkheden. Ook is een dergelijke verbouwing een mooie kans om in één moeite door het huis te verduurzamen.

Laat je nummer achter en we bellen terug.

Voor een gratis consult