dakkapel bouwtekening

Bouwtekening Dakkapel

Een dakkapel biedt verschillende voordelen. Ten eerste verhoogt een dakkapel de waarde van je huis, doordat je meer leefruimte en lichtinval toevoegt.

Met betrekking tot vergunningsplicht is het belangrijk op te merken dat sommige dakkapellen een vergunning vereisen – zeker als ze aan de voorkant van het huis zitten. Maar wist je dat veel dakkapellen ook vergunningsvrij geplaatst kunnen worden?

Bovendien kan een duurzame dakkapel bijdragen aan energiebesparing en comfort, door bijvoorbeeld het gebruik van isolatiematerialen en energiezuinige beglazing. Hierdoor kunnen lagere energiekosten en een verminderde CO2-uitstoot worden gerealiseerd, wat bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving. Zeker als je bij het plaatsen van de kapel in één moeite door het dak isoleert, kun je veel CO2 en stookkosten besparen.

Heb je verder vragen? Neem contact met ons op 085 301 47 46 of vraag een offerte aan.

Welke zaken hebben wij nodig?

Stap 1

Wij vragen eerst alle informatie op bij jou en het kadaster en controleren bij het omgevingsloket of er een vergunningsaanvraag noodzakelijk is.

Stap 2

Bij een vergunningsplicht leveren wij een uitgebreider dossier aan, dan bij alleen de vraag om bouw of bestektekeningen. De gemeente heeft een uitgebreide lijst met zaken die wij moeten aanleveren.

Stap 3

Zodra jouw aanvraag compleet is, zal een collega een controle uitvoeren en neemt hij of zij contact met je op om alles aan jou over te dragen. We dienen dan ook eventueel de vergunningsaanvraag in en houden de voortgang in de gaten voor je.

Image

Nauwkeurig

Het is voor een vergunningsaanvraag noodzakelijk om nauwkeurig te zijn in alle maatvoeringen. Voor de aannemer geldt dat nog meer, zijn inkoop van materialen is er ook op afgestemd.

Image

Communicatie

Alle informatie voor een verbouwing is terug te vinden in de combinatie van bouwtekeningen en bestek. Die zijn de leidraad voor een verbouwing en daar kun je altijd naar verwijzen bij een discussie.

Image

Geld besparen

Duidelijke tekeningen en instructies van onze kant helpen jou om geld te besparen tijdens de verbouwing. Geen onnodige inkoop van materialen en voor de aannemer een duidelijk beeld van jouw wensen zorgen dat je een offerte kunt aanvragen met weinig ruimte voor stelposten en onzekerheidsmarge.