Kelder

Het toevoegen van een (prefab) kelder aan de woning biedt veel voordelen. Je creëert extra ruimte voor bijvoorbeeld opslag, een hobbyruimte of een extra slaapkamer. Zorg daarbij wel dat je voldoet aan de regels voor daglicht en ventilatie. Voor een kelder is vrijwel altijd een vergunning vereist. Kosten variëren afhankelijk van de grootte, het type kelder en het graafwerk dat nodig is. Daarbij is de grondwaterstand een belangrijke factor.

Prefab kelders kunnen kostenefficiënter zijn dan traditioneel gebouwde kelders. Duurzaamheid kan worden bevorderd door het gebruik van energiezuinige isolatiematerialen en het toepassen van goede ventilatie, wat resulteert in een energie-efficiëntere en comfortabelere leefomgeving.

Heb je verder vragen? Neem contact met ons op 085 301 47 46 of vraag een offerte aan.

Welke zaken hebben wij nodig?

Stap 1

Wij vragen eerst alle informatie op bij jou en het kadaster en controleren bij het omgevingsloket of er een vergunningsaanvraag noodzakelijk is.

Stap 2

Bij een vergunningsplicht leveren wij een uitgebreider dossier aan, dan bij alleen de vraag om bouw of bestektekeningen. De gemeente heeft een uitgebreide lijst met zaken die wij moeten aanleveren.

Stap 3

Zodra jouw aanvraag compleet is, zal een collega een controle uitvoeren en neemt hij of zij contact met je op om alles aan jou over te dragen. We dienen dan ook eventueel de vergunningsaanvraag in en houden de voortgang in de gaten voor je.

Image

Nauwkeurig

Het is voor een vergunningsaanvraag noodzakelijk om nauwkeurig te zijn in alle maatvoeringen. Voor de aannemer geldt dat nog meer, zijn inkoop van materialen is er ook op afgestemd.

Image

Communicatie

Alle informatie voor een verbouwing is terug te vinden in de combinatie van bouwtekeningen en bestek. Die zijn de leidraad voor een verbouwing en daar kun je altijd naar verwijzen bij een discussie.

Image

Geld besparen

Duidelijke tekeningen en instructies van onze kant helpen jou om geld te besparen tijdens de verbouwing. Geen onnodige inkoop van materialen en voor de aannemer een duidelijk beeld van jouw wensen zorgen dat je een offerte kunt aanvragen met weinig ruimte voor stelposten en onzekerheidsmarge.