Nieuwbouwkavel

Om een nieuwbouwwoning uit te werken op tekening zijn verschillende stappen en documenten vereist. Bij een nieuwbouwkavel zijn er heel zaken waaraan je moet denken. Wij helpen graag met opstellen van de wensenlijst samen met de verplichte en slimme zaken. Allereerst is een gedetailleerd architectonisch ontwerp nodig, waarbij een architect plattegronden, gevels, doorsneden en andere tekeningen maakt. Daarnaast worden constructieberekeningen uitgevoerd door een constructeur om de stabiliteit en draagkracht van de woning te waarborgen. Daarbij is vaak ook een onderzoek nodig naar de bodemgesteldheid. Het installatietechnisch ontwerp omvat het leidingwerk voor elektriciteit, sanitair, verwarming, ventilatie en andere systemen.

Mocht je meer willen weten? neem dan contact op of vraag een offerte aan: https://www.tekenmeesters.nl/offerte-aanvragen/

Welke zaken hebben wij nodig?

Stap 1

Wij vragen eerst alle informatie op bij jou en het kadaster en controleren bij het omgevingsloket of er een vergunningsaanvraag noodzakelijk is.

Stap 2

Bij een vergunningsplicht leveren wij een uitgebreider dossier aan, dan bij alleen de vraag om bouw of bestektekeningen. De gemeente heeft een uitgebreide lijst met zaken die wij moeten aanleveren.

Stap 3

Zodra jouw aanvraag compleet is, zal een collega een controle uitvoeren en neemt hij of zij contact met je op om alles aan jou over te dragen. We dienen dan ook eventueel de vergunningsaanvraag in en houden de voortgang in de gaten voor je.

Image

Nauwkeurig

Het is voor een vergunningsaanvraag noodzakelijk om nauwkeurig te zijn in alle maatvoeringen. Voor de aannemer geldt dat nog meer, zijn inkoop van materialen is er ook op afgestemd.

Image

Communicatie

Alle informatie voor een verbouwing is terug te vinden in de combinatie van bouwtekeningen en bestek. Die zijn de leidraad voor een verbouwing en daar kun je altijd naar verwijzen bij een discussie.

Image

Geld besparen

Duidelijke tekeningen en instructies van onze kant helpen jou om geld te besparen tijdens de verbouwing. Geen onnodige inkoop van materialen en voor de aannemer een duidelijk beeld van jouw wensen zorgen dat je een offerte kunt aanvragen met weinig ruimte voor stelposten en onzekerheidsmarge.